Σελίδες

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Ο Χορός των Γλυκών Γεύσεων της Αμμουλιανής»

Τέσσερις νοικοκυρές από την Αμμουλιανή της Χαλκιδικής παρέδωσαν μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής στον πολυχώρο γαστρονομίας «Recipeace by Jamie Oliver».
«Ο Χορός των Γλυκών Γεύσεων της Αμμουλιανής» δόθηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market προωθώντας στη.....
βρετανική αγορά την εβδομαδιαία θεματική ενότητα του MountAthosAreaKouzina με τίτλο «Η Προσφυγική Κουζίνα».
 
Οι τέσσερις νοικοκυρές μέσα από τα μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής με θέμα «παραδοσιακά γλυκά Αμμουλιανής με άρωμα ανατολής» μετέφεραν στο Λονδίνο το γιορτινό κλίμα των καλοκαιρινών γαστρονομικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στα λιμάνια, στα σοκάκια και στα εστιατόρια του νησιού τον επόμενο Μάιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Mount Athos AreaKouzina 2014.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη ναυαρχίδα των γαστρονομικών πολυχώρων του Jamie Oliver στο Nottinig Hill, παρουσία 40 εκπροσώπων τύπου.
Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης δημοσιογραφικής ομάδας του JamieMagazine στην περιοχή, η οποία φωτογράφησε δεκάδες μεσογειακά και μοναστηριακά πιάτα, που θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω έκδοση τους αμέσως επόμενους μήνες.
 
Μαθήματα ζαχαροπλαστικής
Τα μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής ήταν αφιερωμένα στις μικρασιάτικες καταβολές τους. Μεταξύ άλλων, οι τέσσερις νοικοκυρές δίδαξαν στους εκπροσώπους τύπου πώς παρασκευάζονται τα Αμυγδαλωτά Λουλούδια Μικρασίας, η Φυλλωτή Βασιλόπιτα από την Προικόννησο και τα τηγανιτά Σαλμπουρέκια με γέμιση από μπαχάρια και ξηρούς καρπούς.
Τα ίδια μαθήματα θα παραδοθούν στην Αμμουλιανή και στα Νέα Ρόδα την εβδομάδα από 2 – 5 Ιουνίου 2014, ενώ θα εμπλουτισθούν με χορούς και τραγούδια, ώστε να μετατρέψουν τη γαστριμαργική παράδοση σε γλέντι και σε γιορτή ελληνική.
 
Πηγή: http://simantra.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6137.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου