Σελίδες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Kαι οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες ναι όμως αλλά…

http://s.protagon.gr/resources/2012-09/15_tas.jpgΤης Μελίνας Κονταξή

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείται από καλοπροαιρετους και μη για να προπαγανδιστεί η αποδοχή της παράνομης μετανάστευσης στο λαό έιναι η εξίσωση της παρανομης μετανάστευσης με τους Έλληνες πρόσφυγες το 22.


Για τους πραγματικούς πρόσφυγες δεν μιλάει κανείς, εννοείται ότι η φιλοξενία τους είναι χρέος μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας τους. Χρέος, και εκεί υπαρχουν αλλα όμως. Δεν είναι όλοι οι Σύριοι πρόσφυγες, δεν έιναι το ίδιο ένας σουνίτης άραβας που η πλειοψηφία τους πηγε με το ισλαμικό κράτος και ας γράφει η ταυτότητα του Σύριος, με έναν Κούρδο η Αρμένιο της Συρίας αυτό είναι άλλο θέμα. Όμως η Εξίσωση αυτή πρώτα από όλα ευτελίζει την τραγωδια των πρόσφύγων .

Ο Πρόσφυγας δεν έχει επιλογή. Το 1922 οι Έλληνες όσοι γλίτωσαν από τα τουρκικά τάγματα θανάτου έφυγαν για να γλιτώσουν την ολοκληρωτική σφαγή αφού η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να μην τους δοθούν όπλα και να μην ενημερωθούν εγκαίρως για την κατάρρευση του μετώπου ενώ μετά το 23 και την συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών δεν είχαν εναλλακτική όσοι απέμειναν. Παιδιά άφησαν πίσω γιατί πίστευαν ότι δενείιχαν ελπίδα αν τα έπαιρναν .

Ο μετανάστης έχει επιλογή μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα του δεν κινδυνεύει να τον σφάξουν να πουλήσουν τα παιδιά του. Οι 20.000 έλληνες αστεγοι αν φύγουν στον εξωτερικό δεν είναι το ίδιο με τους Έλληνες πρόσφυγες το 22. Η Προσφυγιά ο ξεριζωμός από την γη σου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που μπορεί να συμβεί σ΄εναν άνθρωπο. Το πως το υποτιμούν μερικοί έτσι φροντίζοντας παράλληλα να γλιτωνουν και υπαίτιοι προσβάλλει το ανθρώπινο είδος.

Το 1922 ξεριζώθηκαν οι Έλληνες γιατί οι σύμμαχοι στήριξαν τη γενοκτονία των αυτόχθονων πληθυσμών της Ανατολίας που έκανε ο Κεμάλ για να δημιουργήσει ένα τεχνητά ομοιογενές κράτος και εξαιτίας προδοτικών πράξεων και λαθών των ελληνικών κυβερνήσεων.

Όταν δε μαθάινεις ιστορία ή την διαστρεβλώνεις, την ξαναζείς. Το 2105 οι Σύριοι ξεριζώνονται γιατί η δύση στήριξε ισλαμιστές σταλμένους από Τουρκία και και Κατάρ που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις διεκδικήσεις του συριακού λαού για ελευθερία. Ξεριζώνονται γιατί η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει το ισλαμικό κράτος και η δύση να μη δίνει στους Κούρδους που προστατεύουν τις μειονότητες της Συρίας τα όπλα που χρειάζονται για να συντρίψουν το ισλαμικό κράτος ώστε να γυρίσουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους για να μην κακοκαρδίσουν την Τουρκία.

Αλήθεια ποιος ανθρωπιστής διαμαρτυρήθηκε για αυτά;

Οι λαοί έχουν πατρίδα άσχετα με τις κυβερνήσεις που έχουν την εξουσία συγκεκριμένες στιγμές όπως είχαν και οι Έλληνες το 40 δικτατορία δεν τους έκανε αυτό να χαρίσουν την Ελλάδα στο Χίτλερ και παλεύουν γι’ αυτή, και αν χρειαστεί να φύγουν πεθαίνουν μέσα τους μέχρι να γυρίσουν.

Άντε να το καταλάβουν αυτοι που ευτελίζουν τον ανθρωπισμό στην φιλανθρωπία των μεγαλοαστών μια κουβέρτα ένα ανάθεμα σέναν αόριστο ιιμπεριαλισμό γλιτωντας τους συγκεκριμένους ιμπεριαλισμούς και νομίζουν ότι είναι σε θέση να κρίνουν όλους τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου