Σελίδες

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

24 από τα μικροσκοπικότερα ζώα του κόσμου [εικόνες]

Υπάρχουν όμως πολλά συνηθισμένα είδη, όπως η χελώνα ή το χταπόδι για παράδειγμα, που κυκλοφορούν και σε έκδοση "μινιατούρα" και σίγουρα δεν το ήξερες. Για του λόγου το αληθές δες τις μικροσκοπικές βερσιόν συνηθισμένων ζώων που ακολουθούν και είναι η μία πιο χαριτωμένη από την άλλη! 

1. Royal Antelope: Αυτό το μικροσκοπικό είδος αντιλόπης φτάνει μέχρι τα 25, άντε 30, περίπου εκατοστά ύψος.

 
 
2. Brookesia Micra Chameleon: Αυτός ο μίνι χαμαιλέοντας είναι ο μικρότερος στον κόσμο με μήκος βία όσο ένα νύχι.

3. Bumblebee Bat: Μοιάζει λίγο με μέλισσα είναι όμως ένα μικροσκοπικό είδος νυχτερίδας που συναντάται στην Ταϋλάνδη.

4. Satomi’s Pygmy Seahorse: Αυτός ο μικρούλης ιππόκαμπος είναι ο μικρότερος στον κόσμο με ύψος περίπου ένα εκατοστό.

5. Pink Fairy Armadillo: Αυτό το είδος αρμαντίλλου συναντάται στην Αργεντινή και είναι το μικρότερο από τα 20 είδη του ζώου.

6. Virgin Islands Dwarf Gecko: Αυτό το μίνι σαυράκι θα συναντήσει κανείς στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και δεν ξεπερνά συνήθως το μέγεθος νομίσματος.

7. Speckled Padloper Tortoise: Η μικρότερη χελώνα του κόσμου συναντάται στη Νότιο Αφρική και φτάνει μέχρι τα 8-10 εκατοστά μήκος.

8. Dwarf Sloth: Αυτό τον βραδύπου-νάνο συναντά κανείς ανοιχτά της ακτής του Παναμά και είναι 40% μικρότερος σε μέγεθος από τους συγγενείς του στην ηπερωτική χώρα.

9. Baluchistan Pygmy Jerboa: Είναι ένα από τα μικρότερα θηλαστικά στον κόσμο και το μικρότερο τρωκτικό. Τα ενήλικα θηλυκά ζυγίζουν μέχρι 3,75 γραμμάρια.

10. Vechur Cow: Η μικρότερη αγελάδα του κόσμου φτάνει μόλις τα 124 εκατοστά μήκος και τα 87 εκατοστά ύψος.

11. Paedophryne Amauensis Frog: Αυτό το μικροσκοπικό βατραχάκι συναντάται στην Παπούα Νέα Γουϊνέα κι ένα νόμισμα μπροστά του είναι τεράστιο.

12. Smallest Octopus Wolfi: Αυτό το μικροσκοπικό χταποδάκι συναντάνται στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό. Υπάρχουν περίπου 300 είδη χταποδιού και αυτό είναι ένα από τα μικρότερα.

13. Pygmy Goat: Οι κατσίκες-Πυγμαίοι προέρχονται από τη Δυτική Αφρική και φτάνουν μέχρι τα 60 εκατοστά ύψος.

14. Etruscan Shrew: Αυτό το είδος ποντικιού είναι το μικρότερο θηλαστικό της στεριάς στον κόσμο.

15. Fennec Fox: Αυτό το μικροσκοπικό αλεπουδάκι, το συναντά κανείς στη Σαχάρα κι είναι γνωστό για τα τεράστια, ευαίσθητα αυτιά του.

16. Borneo Pygmy Elephant: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τους ελέφαντες ως τεράστια ζώα. Υπάρχουν όμως και μικρότερα σε μέγεθος είδη. Ο ελέφαντας του Βόρνεο είναι 30% μικρότερος από τον ασιατικό ελέφαντα και φτάνει μέχρι τα δύο μέτρα ύψος.

17. Irukandji Jellyfish: Αυτή η μικροσκοπική τσούχτρα είναι μικρότερη από ένα νύχι, είναι όμως ενα από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο αναλογικά με το μέγεθός του.

18. Little Blue Penguin: Ονομάζεται "Little Penguin", "Fairy Penguin" ή "Blue Penguin" και είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου. Το συναντά κανείς στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

19. Tamaulipas Pygmy Owl: Αυτή η κουκουβάγια ζει στο Μεξικό και φτάνει τα μόλις 13,5 εκατοστά σε ύψος.

20. Sabah Rhinoceros: Είναι το μικρότερο είδος ρινόκερου στον κόσμο, με ύψος λίγο πάνω από το ένα μέτρο. Ο μικρός αυτός ρινόκερος είναι είδος προς εξαφάνιση με μόνο 30-50 να απομένουν σε όλο τον κόσμο.

21. Pygmy Anteater: Ο μικρότερεος μυρμηγκοφάγος στον κόσμο συναντάται στην Κεντρική και Νότιο Αφρική και είναι σαν λούτρινο αρκουδάκι!

22. Roborovski Hamster: Αυτό το χάμστερ-νάνο συναντά κανείς στη Ρωσία, το Καζακστάν και τη βόρεια Κίνα. Πωλείται ως κατοικίδιο και είναι μικρότερο από ένα εκατοστό σε μήκος.

23. Mediterranean Miniature Donkey: Αυτό το μίνι-γαϊδουράκι προέρχεται από τη Σικελία και τη Σαρδηνία.

24. Ouessant Sheep: Είναι το μικρότερο πρόβατο στον κόσμο και έχει ύψος λιγότερο από 50 εκατοστά.Πηγή: http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου