Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Στους 40 οι νεκροί από τη γρίπη

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=612538&v=0&q=80&w=300&h=225
Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις επιπλοκές που προκαλεί ιός της γρίπης, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 40 και τους νοσηλευόμενους, σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τους 57.
Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 145 άτομα και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, άτομα τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η «δραστηριότητα» της γρίπης στην Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών επιπέδων και οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στο γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Οι επιστήμονες του Κέντρου υποστηρίζουν ότι η γρίπη βρίσκεται σε κορύφωση και ότι μία στις 16 επισκέψεις στον γιατρό αφορούν «γριπώδη συνδρομή» με συμπτώματα όπως βήχας, υψηλός πυρετός, πόνος στους μυς ή και πονοκέφαλος.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θύματα της γρίπης (19 άνδρες και 13 γυναίκες) ήταν κυρίως άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ όσον αφορά την ηλικία, η ομάδα «υψηλού κινδύνου» είναι μεταξύ 50 και 69 ετών.

Πηγή: http://www.nooz.gr/greece/stous-36-oi-nekroi-apo-ti-gripi-stin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου