Σελίδες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Έλα, έλα, έλα, στοπ… για κατέβα τώρα να δεις τι έκανες…

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί για μια ακόμα φορά, ότι η συγκεκριμένη υπογραφή δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση αηδιασμένη με όσα τραγελαφικά γίνεται στη χώρα της παράνοιας, των σκιτζήδων της πολιτικής, των φελλών και των… «μπιπ» που επιπλέουν, αλλά και του όχλου των ανεγκέφαλων που ίσως είναι πλέον πλειοψηφία, η οποία αρνείται να δει την πραγματικότητα και αναζητά την ελπίδα στο «γκάζι», όχι στο «φρένο»… καθώς ο καιάδας (με μικρό το πρώτο γράμμα… για να μην παρεξηγηθούμε) είναι πλέον μπροστά μας.
Του Μιχαήλ Βασιλείου

Θα αναφέρουμε «στεγνά» στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα οποία θεωρούμε ότι τεκμηριώνουν και με το παραπάνω τον «μαύρο» πρόλογο…
«Στην Ελλάδα έχουμε 2,7 εκατ. συνταξιούχους εκ των οποίων πάνω από 700.000 είναι κάτω των 65 ετών που είναι το όριο συνταξιοδότησης. Από αυτούς οι 200.000 είναι κάτω των 55 ετών. Έφηβοι σχεδόν με το σημερινό προσδόκιμο ζωής κοντά στα 80 έτη…

»Οι κάτω των 65 λαμβάνουν το χρόνο περί τα 8 δισ. ευρώ σε συντάξεις. Συνολικά στην Ελλάδα πληρώνουμε για συντάξεις περί τα 30 δισ. ευρώ το χρόνο από τα οποία τα 15 δισ. βγαίνουν από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα 15 δισ. από τον προϋπολογισμό (δηλαδή από φόρους).»
Ωραία, χρειαζόμαστε το 10% του χρέους μας σε ετήσια βάση για συντάξεις. Μια χαρά! Πάμε παρακάτω, διότι αυτό είναι η μία μόνο πλευρά της εξίσωσης.
«Στην Ελλάδα οι κρατήσεις φόρων και εισφορών επί ενός μισθού φτάνουν το 43% και είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη. Αυτό κάνει το κόστος εργασίας υψηλό και την Ελλάδα μη ανταγωνιστική για παραγωγικές επενδύσεις. Νέες επενδύσεις δεν γίνονται, ενώ οι παλιές συνεχίζουν να φυλλορροούν…
»Επιπλέον, η κρίση χρεοκοπίας του κράτους και του μεταπολιτευτικού μοντέλου αναγκάζει τους πλέον αξιόλογους ειδικευμένους νέους να μεταναστεύουν. Αντί να εργαστούν στην Ελλάδα σαν στελέχη και να παράξουν πλούτο για τον εαυτό τους, τις επιχειρήσεις που εργάζονται και θέσεις εργασίας για την κοινωνία, το κάνουν για άλλες χώρες.
»Η Ελλάδα, προσφέροντας ευκαιρίες σε κάποιον ημέτερο (κατά κύριο) λόγο να συνταξιοδοτηθεί στα 55, διώχνει κάποιον 25-30άρη στο εξωτερικό, είτε γιατί δεν επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, είτε γιατί υπερφορολογεί τον ίδιο τον νέο.
»Στην Ελλάδα ο συντελεστής φόρου εισοδήματος πάνω από 40% ξεκινά από το εισόδημα των 40.000 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη ακόμη και στις χώρες που έχουν υψηλή φορολογία αυτός ο συντελεστής ξεκινά πάνω από τις 150-200.000 ευρώ.»
Ειδικά αυτό στην παραπάνω παράγραφοι είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ. Ουσιαστικά σημαίνει ότι πληρώνουμε τετραπλάσιους φόρους από την Ευρώπη (άρα και το κίνητρο φοροδιαφυγής κολοσσιαίο) και πέραν των επιπλέον κυβερνητικών φόρων, ανεχόμαστε πολιτικούς τους οποίους χαρακτηρίσαμε στην εισαγωγή, να λένε ανερυθρίαστα ότι θα προσλάβουν και θα φορολογήσουν κι άλλο!

Δηλαδή, με απλά λόγια, τους είναι αδύνατο να καταλάβουν ότι η φορολογία είναι από τους κορυφαίους λόγους (άσε την αρρωστημένη νοοτροπία…) που η χώρα κατρακυλάει χωρίς σταματημό και εξακολουθούν να θεωρούν ότι θα κάνουν την… επανάσταση και θα μας σώσουν προσλαμβάνοντας στο δημόσιο και μαχαιρώνοντας τους πολίτες με περισσότερους φόρους.
Γιατί είναι παράλογη η φορολογία; Ας αφήσουμε τους «έχοντες και κατέχοντες» οι οποίοι είναι θέμα χρόνου να γίνουν… Λούηδες, αυτοί τουλάχιστον που δεν επένδυσαν τα λεφτά τους σε ελληνικά ακίνητα, αφού τα παρανοϊκά φορομπηχτικά σενάρια και σχέδια νόμων που διακινούνται θα εξαερώσουν την αγορά ακινήτων που θα καταλήξει στα χέρια τρίτων σε αστείες τιμές όταν αρχίσουν να μειώνουν τους φόρους, έχοντας πρώτα εξοντώσει χιλιάδες Έλληνες.
Πάμε στο τελευταίο λοιπόν… Πως είναι δυνατόν να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ, όταν εργάζεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών με μισθό 850 ευρώ και καλείται να πληρώνει σε εισφορές περίπου τα μισά από αυτά… Ούτε λογικό είναι, ούτε και δίκαιο.
«Δεν είναι λογικό, γιατί οι εισφορές είναι μεγάλες σε σχέση με το μισθό και δεν είναι δίκαιο, γιατί αν αυτή τις πληρώσει για να πάρει τη σύνταξή του κάποιος σήμερα, κανείς δεν της εγγυάται πως θα υπάρχει κάποιος για να πληρώσει εισφορές όταν αυτή θα φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης.
»Οι δημογραφικοί δείκτες δείχνουν πως μετά από 30 χρόνια η αναλογία συνταξιούχων ανά εργαζόμενο θα έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Το σχήμα αυτό δείχνει με κατανοητό τρόπο τη χρεοκοπία του ασφαλιστικού μας συστήματος που δεν είναι κεφαλαιοποιητικό αλλά αναδιανεμητικό.
»Δηλαδή, οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και αυτοί περιμένουν να πληρωθούν από τους μελλοντικούς εργαζόμενους. Κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα σημαίνει πως ο καθένας λαμβάνει τα χρήματα που έχει βάλει στην άκρη σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο σαν εισφορές του ιδίου και του εργοδότη του.
»Καίτοι έχει χρεοκοπήσει το αναδιανεμητικό σύστημα κανείς δεν τολμά να το αλλάξει. Κανείς δεν τολμά να πάει κόντρα στην κυρίαρχη σοβιετική ιδεολογία ακόμη και όταν η αριθμητική αποδεικνύει πως πλέουμε ολοταχώς προς το παγόβουνο… Στη δεκαετία του ΄50 όταν δημιουργήθηκε αυτό το ασφαλιστικό σύστημα η αναλογία εργαζόμενων προς συνταξιούχους ήταν 7 προς 1… Τώρα είναι 1,4 προς 1. Αν αθροίσουμε συνταξιούχους και ανέργους αυτοί θα είναι περισσότεροι από τα 3,6 εκατ. των εχόντων εργασία.
»Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος ή μαθηματικός για να καταλάβει πως δεν υπάρχουν συντάξεις για όσους είναι μεταξύ 30 και 50 σήμερα στο μέλλον. Σε χειρότερη μοίρα είναι η γενιά των 50άρηδων που ενώ πληρώνουν εισφορές θα χρειαστεί να ζήσουν με κάποια πενιχρή εθνική σύνταξη στο μέλλον των 300-400 ευρώ. Οι εισφορές θα έχουν πάει υπέρ πίστεως και βλακείας.
»Ακόμη και όσοι αποταμιεύουν σε κάποιο ακίνητο κινδυνεύουν με τα χαράτσια, τους φόρους και τις κατασχέσεις να το χάσουν… και να μείνουν και άστεγοι γιατί ο ελληνικός σοσιαλιστικός παράδεισος άργησε να καταρρεύσει… Το πολιτικό σύστημα δεν λέει την αλήθεια πως δεν υπάρχουν οι συντάξεις που υπόσχεται και για τις οποίες κάνει κρατήσεις… Κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
»Κατά τα άλλα τώρα έρχεται η ώρα τα περήφανα νιάτα που ψήφιζαν τους δημαγωγούς να πληρώσουν το κόστος των επιλογών τους σαν τιμημένα γηρατειά χωρίς σύνταξη.»
Καλά πάμε παιδιά. Μπράβο. Συνεχίστε.
Σημαντική Σημείωση: Τα στοιχεία και τα εκτεταμένα αποσπάσματα είναι από το χθεσινό άρθρο του Κώστα Στούπα στο «capital.gr» που έχει το… χούι να μη γράφει μόνο «εκθέσεις ιδεών» όπως πολλοί από εμάς, αλλά να βάζει κάτω και τα νούμερα. Κι αυτό μας αρέσει. Πολύ. Διότι το κεντρικό μας επιχείρημα ήταν πάντα, ότι καλά είναι όλα στη θεωρία, αν όμως τα νούμερα δε βγαίνουν, είναι απλώς μπούρδες. Ιδίως όταν πλέον κανείς δεν σε θεωρεί αξιόπιστο ώστε να σε δανείσει. Αυτά.

  Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/?p=87497

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου