Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Το καρναβάλι της Ξάνθης "πάει" Βουλγαρία

Μπορεί η περιοχή της Ξάνθης να ακολουθεί στον τουρισμό, μόνο τις παραδοσιακές οδούς και να υπολείπεται σε προβολή και ενέργειες προώθησης, όμως υπάρχουν περιοχές, αρκετά πιο ανεπτυγμένες και άρα με καλύτερα αντανακλαστικά.


Αυτό προκύπτει από τις απόψεις που εκφράζουν στο XanthiPress.gr, παράγοντες του Τουρισμού από την ευρύτερη περιοχή και, κυρίως, από την Καβάλα. Αυτό που ζητούν είναι η προβολή του θεσμού του Καρναβαλιού και κυρίως της Μεγάλης Παρέλασης, στο εξωτερικό. Το επίκεντρο φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλο από τη Βουλγαρία και γιαυτό προτείνεται να λειτουργήσει φέτος πλήρες μενού της ιστοσελίδας του καρναβαλιού στα Αγγλικά, έστω, αν δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στα Βουλγάρικα.

Γεμίζουν ξενοδοχεία στην Καβάλα με Βούλγαρους Τουρίστες για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι !

Μάλιστα οι επιχειρηματίες του τουρισμού από την Καβάλα αναφέρουν στο XanthiPress.gr ότι στις γειτονικές περιοχές, ακόμη και χωρίς την προβολή στο εξωτερικό, τις ημέρες του Καρναβαλιού, έχουν φιλοξενήσει πολυάριθμα γκρουπ τουριστών ακόμη και 60 ή 70 ατόμων γεμίζοντας αρκετά ξενοδοχεία την ώρα που στην ίδια την Ξάνθη, παρατηρούνται μεμονωμένες επισκέψεις Βουλγάρων τουριστών για το Καρναβάλι. Αυτό γιατί αξιοποιούν το ίντερνετ ως μέσο επικοινωνίας και προσέλκυσης των πελατών με εντυπωσιακά αποτελέσματα !

Βέβαια, αυτό που παρατηρούν είναι πως οι τιμές στην Ξάνθη, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, αλλά εφόσον τα καταλύματα εμφανίζουν κάποια πληρότητα, μικροπρόθεσμα φαίνεται να αποδίδει. Σε μεγαλύτερο ορίζοντα, είναι κάτι πρέπει να αναζητηθεί. Αυτό που πρέπει να αναζητηθεί σε πρώτο χρόνο είναι η προβολή του θεσμού στις γειτονικές χώρες και η αυτονόητη εκμετάλλευση του διαδικτύου.


   Πηγή:http://simantra.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6559.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου