Σελίδες

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Δεν επέτρεπαν την έκτρωση σε ανήλικη έγκυο που έπεσε θύμα βιασμού

Η Πολωνία καταδικάστηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή προσπάθησε να αποτρέψει μία 14χρονη κοπέλα που είχε μείνει έγκυος από το βιαστή της, να προχωρήσει σε άμβλωση.

Το δικαστήριο κατηγόρησε την Πολωνία για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση της 14χρονης, τονίζοντας ότι παραβίασαν το δικαίωμά της στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, σύμφωνα με το newsbomb.gr
Τα νοσοκομεία στην πόλη Λούμπλιν, όπου απευθύνθηκε η ανήλικη, έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν την 14χρονη να προχωρήσει στην άμβλωση. Αρχικά ο επικεφαλής της γυναικολογικής κλινικής, επικαλούμενος τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, αρνήθηκε να εγκρίνει την άμβλωση, ενώ στη συνέχεια παραβίασε το ιατρικό απόρρητο, καλώντας έναν ιερέα για να πείσει την ανήλικη να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της. Ενημερώθηκαν επίσης και δημοσιογράφοι και όταν η ιστορία έγινε γνωστή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κορίτσι δέχτηκε παρενοχλήσεις από ανθρώπους που αντιτίθενται στις αμβλώσεις.
Παρόμοιες δυσκολίες αντιμετώπισε η οικογένεια και όταν απευθύνθηκε σε νοσοκομείο της Βαρσοβίας. Η άμβλωση έγινε τελικά σε ένα νοσοκομείο του Γκντανσκ, μιας πόλης που απέχει 500 χιλιόμετρα από το σπίτι του κοριτσιού.
Στην απόφασή τους οι δικαστές στηλιτεύουν επίσης το γεγονός ότι οι πολωνικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη στο κορίτσι με την κατηγορία της παράνομης σεξουαλικής σχέσης, αντί να την θεωρήσουν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ στην ανήλικη και άλλα 15.000 ευρώ στη μητέρα της.
Σημειώνεται ότι η νομοθεσία της Πολωνίας, όσον αφορά τις αμβλώσεις είναι από τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη.

   Πηγή:http://a-pistefto.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7476.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου