Σελίδες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Για το "λουκέτο" στο Νοσοκομείο ΙΚΑ "Παναγία"


Σχετικά με το ενδεχόμενο «λουκέτου» στο νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι προφανές, πως η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει την απώλεια άλλων νοσοκομειακών κλινών. Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου το αγαθό της δημόσιας υγείας στοχοποιείται, ακόμη και η συζήτηση για ενδεχόμενο λουκέτο στο νοσοκομείο «Παναγία» είναι περιττή
Στηρίζω την πρωτοβουλία των δημάρχων Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και Θερμαϊκού Ιωάννη Αλεξανδρή που έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του νοσοκομείου μέχρι την κατασκευή νέας πτέρυγας, ανάλογης, τουλάχιστον, δυναμικότητας στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» και επιμένω πως η εξοικονόμηση πόρων στον τομέα της υγείας δεν επιτυγχάνεται με βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις, που λειτουργούν εν τέλει σε βάρος των πολιτών.
Επιπρόσθετα, η έξοδος του «Παναγία» από το σύστημα των εφημεριών, θα επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία των υπολοίπων νοσοκομείων, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την ανατολική Θεσσαλονίκη με ένα, μόνο, νοσοκομείο. Εκτός και αν ο στόχος είναι να μην μείνει τίποτα όρθιο και στο χώρο της υγείας. Ας μας το πουν επιτέλους ξεκάθαρα…» 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου