Σελίδες

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Γιόρτασαν τη μνήμη του εγγονού του Μωάμεθ με ...αυτομαστίγωση!

 Τη μνήμη του Χουσείν ιμπν Αλί, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, κατά τη λεγόμενη ημέρα της Ασούρα, τίμησαν με προσευχή και αυτομαστίγωση εκατοντάδες Σιίτες μουσουλμάνοι της Αθήνας την Κυριακή.

Ακολουθώντας το έθιμο, οι πιστοί αυτοτραυματίζονται με σιδερένια μαστίγια και λάμες επιχειρώντας να βιώσουν τον σωματικό πόνο και την αγωνία του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ Χουσάιν μπιν Αλί, που το 680 είχε μαρτυρικό θάνατο μετά τη Μάχη της Καρμπάλα, όταν αποκεφαλίστηκε από δυνάμεις του χαλίφη Γιαζίντ Α'. Η ημέρα μνήμης του θανάτου του ονομάζεται Ασούρα και είναι μέρα πένθους για τους Σιίτες μουσουλμάνους

Ο Χουσείν ιμπν Αλί θεωρείται ο τρίτος ιμάμης των Σιιτών και θεωρείται σημαντική φυσιογνωμία και στο σουνιτικό και στο σιιτικό Ισλάμ, ως μέλος της οικογένειας του Μωάμεθ.

Προηγήθηκε η ομαδική προσευχή, το ακόνισμα και η καυτηρίαση των λεπίδων, για να αποφευχθούν οι μολύνσεις, και το βράσιμο γάλατος με το οποίο μετά την τελετή άλειψαν τις πληγές τους.

Στην τελετή πήραν μέρος μουσουλμάνοι  από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Ιράν και το Ιράκ.

Να σημειωθεί πως τα διεθνή πρακτορεία Reuters και Euronews, μετέδωσαν σχετικά ρεπορτάζ με βίντεο για το πώς τίμησαν στην Αθήνα την ημέρα της Ασούρα, οι Σιίτες Μουσουλμάνοι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου