Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στη φυλακή η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου του Θεαγένειου.

Στη φυλακή οδηγήθηκε η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου του Θεαγένειου νοσοκομείου, η οποία κατηγορείται ότι δωροδοκούνταν προκειμένου να προωθεί αντικαρκινικά φάρμακα συγκεκριμένων εταιριών. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας, η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου του νοσοκομείου διατηρούσε κοινό
τραπεζικό λογαριασμό με εκπρόσωπο φαρμακευτικής εταιρίας! Είναι χαρακτηριστικό ότι από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών βρέθηκε ποσό περίπου 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει από τα εισοδήματά της η πρώην υπάλληλος του Θεαγενείου.

Σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλο δύο άτομα. Μάλιστα, ο ένας απ' αυτούς, ιατρικός επισκέπτης, απολογήθηκε σήμερα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται από τους Επιθεωρητές Υγείας στα τέλη του 2010, έπειτα από «εσωτερική» πληροφόρηση που υπήρξε μέσα από το νοσοκομείο από ανθρώπους που γνώριζαν τη δραστηριότητα της διευθύντριας του φαρμακείου. Αμέσως διατάχτηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ η διευθύντρια του φαρμακείου τέθηκε σε αργία. Από την έρευνα που ακολούθησε και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη όχι μόνο φέρεται να έπαιρνε δωράκια από φαρμακευτικές εταιρίες αλλά διατηρούσε και κοινό λογαριασμό με εκπρόσωπο εταιρίας!
«Η ανωτέρω διατηρούσε ως συνδικαιούχος τραπεζικό λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με δικαιούχο τον Π.Γ., ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος φαρμακευτικής εταιρίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Μάλοστα, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας έρευνας, μεταξύ των φυσικών προσώπων που κατέθεταν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της κατηγορούμενης ήταν και αντιπρόεδρος φαρμακευτικής βιομηχανίας, καθώς και μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας! Επίσης, βρέθηκαν εμβάσματα και από τις ίδιες τις εταιρίες φαρμάκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου του Θεαγένειου νοσοκομείου υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν η αμοιβή της για επιστημονική μελέτη συγκεκριμένων φαρμάκων. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της μάλλον δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή της.
Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου