Σελίδες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΥΣΣΑ,ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ 100% ΣΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!!!!

Κακιά λύσσα: μετά από 26 χρόνια ''χτυπά'' πάλι!
Ξεχασμένα νοσήματα όπως αυτό της λύσσας σε ζώα επανεμφανίσθηκαν στην χώρα μας θέτοντας σε κόκκινο συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες.
Έτσι ενώ από το 1987 θεωρούνταν ότι έχει εκριζωθεί βρέθηκε στο προσκήνιο εξαιτίας κρουσμάτων της νόσου σε γειτονικές χώρες.
Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη παγκοσμίως κατά της λύσσας μια νόσου με θνητότητα σχεδόν 100% τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα αφού δεν υπάρχει συνήθως αποτελεσματική θεραπεία μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Καλή προσφορά!


Τυχερός!

                                                                                                                                                                                    

Oινοποιός αποθηκεύει το κρασί του μέσα στην άβυσσο της Μεσογείου



Μια θεότρελη ιδέα είχε ο Ιταλός οινοποιός Πιερλουίτζι Λουγκάνο αν ξέμεινε από χώρο στο κελάρι του στην ξηρά. Αποφάσισε να αποθηκεύσει το κρασί του στον απέραντο βυθό της Μεσογείου.
Κατασκεύασε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στις ακτές της πόλης Κιαβάρι στο βορειοδυτική Λιγουρία.
Μάλιστα ο Λουγκάνο ισχυρίζεται ότι ο πυθμένας της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης για το αφρώδες κρασί του.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η αγγελία του αιώνα στο car.gr

Κάποιος πήρε τηλέφωνο και παζάρεψε το Audi, από τα 4.999 στα 4.000.
Και δείτε τι σχολιάζει ο ιδιοκτήτης (διαβάστε μέχρι τέλους):

Γνωρίζετε πώς ξεπατώνουν τά ἀμπέλια μας;

Γνωρίζετε πώς ξεπατώνουν τά ἀμπέλια μας;

Τί; Δέν το γνωρίζετε; Κρίμα… Τὰ ἀμπέλια μας ξεπατώνονται, ἐὰν πρόκειται νὰ χρησιμοποιηθοῦν γιὰ ἐμπορικοὺς σκοπούς. Γιὰ τὴν ὥρα μόνον αὐτὰ ποὺ χρησιμοποιοῦνται ἀπὸ ἰδιῶτες μποροῦν νὰ παραμείνουν ὡς εἶχαν. Βέβαια κοντοζυγώνει κι αὐτῶν τῶν μικροπαραγωγῶν ἡ ὥρα ἡ …κακή. Ἀλλὰ δὲν βαριέστε… Τὸ ζήτημα εἶναι οἰκονομικό, κατὰ πῶς λὲν κάποιοι. Ὄχι πολιτικό. Ὄχι δῆλα δὴ πὼς ἀφορᾷ ὅλη αὐτὴ ἡ καταστροφὴ τὴν ἀπόλυτο ὑποδούλωσι τοῦ ἀνθρωπίνου γένους. Ἐμεῖς συνεχίζουμε νὰ διεκδικοῦμε τὰ χαμένα κεκτημένα… Τὸ ὅ,τι φυσικὰ σὲ λίγο θὰ βρεθοῦμε πεινασμένοι καὶ ἀπολύτως ἐξαρτημένοι ἀπὸ τὴν ἐλεημοσύνη τους εἶναι σενάριο ἐπιστημονικῆς φαντασίας.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μάχη στην κρίση με... πούρα "made in Pella"

Από τον Μάιο του 2012, η Κρύα Βρύση Πέλλας μπήκε δυναμικά στην εγχώρια αγορά πούρων και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημιουργεί πούρα στην κατηγορία Premium Long Filler σε δύο εξαιρετικές ποικιλίες, Corona και Petit Corona.

Πίσω από το ελπιδοφόρο αυτό εγχείρημα βρίσκεται η οικοτεχνία Κωνσταντινίδη των αδερφών Άρη και Κώστα. Με μακροχρόνια πείρα στην καλλιέργεια φύλλων καπνού, τα δύο αδέλφια ονόμασαν τα πούρα τους Vamma Del Sol, δηλαδή «Απόσταγμα του Ήλιου».

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μερικά ωραία Gifs!


Ετοιμάζεται ο πρώτος «αόρατος» ουρανοξύστης

Πρόκειται για μια δομή που θα φτάνει τα 450 μέτρα σε ύψος, με βασικά υλικά κατασκευής το μέταλλο και το γυαλί, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του είναι η μαγική ικανότητά του να εξαφανίζεται!

Η διατροφή για υγεία και πολλά χρόνια ζωής

Το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και η διατροφή που ακολουθούμε...
επηρεάζει τη ζωή μας και την υγεία μας γενικότερα. Πολλοί από εμάς, λόγω του έντονου τρόπου ζωής και των πολλών απαιτήσεων, δεν ακολουθούμε κάποιο υγιεινό διατροφικό πλάνο και δεν ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε. Γνωρίζοντας όλα όσα μας βοηθούν, να κάνουμε σωστές επιλογές και να βελτιώσουμε την υγεία και το σώμα μας, αποτελούν τις βασικές συστάσεις για μακροβιότητα και υγεία οι οποίες είναι οι εξής:

Τι λέτε, θα σφαχτούμε μεταξύ μας;

Επί δύο σχεδόν αιώνες, μετά την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, το σάπιο πολιτικό σύστημα το διέσωζαν πάντα τρεις παράγοντες: Το παλάτι με τις αναμίξεις του, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα και οι εθνικές καταστροφές (πόλεμοι, εμφύλιοι και εξωτερικοί).




Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το μεγαλύτερο σπήλαιο στον πλανήτη

Οι σπηλαιολόγοι ακόμα ψάχνουν το τέλος του.
Στο βάθος της μεγαλύτερης σπηλιάς στη γη βρέθηκαν Βρετανοί σπηλαιολόγοι και «τράβηξαν» αυτές τις μαγευτικές φωτογραφίες. Βέβαια κάποιοι από τους ερευνητές έμειναν στη σπηλιά και ψάχνουν μέχρι σήμερα να βρουν... το τέλος της.Η συγκεκριμένη σπηλιά ονομάζεται «Hang Son Doong» και βρίσκεται στην καρδιά μιας βιετναμέζικης ζούγκλας που περιλαμβάνει ένα δίκτυο 150 σπηλιών.

Η Nasa πληρώνει μισθό 5.000 δολαρίων για να... ξαπλώσετε!

Η Διαστημική Υπηρεσία αναζητεί εθελοντές για ερευνητικό πρόγραμμα
Μήπως είστε από τους ανθρώπους που περνούν ευχάριστα μέρες ολόκληρες «αραγμένοι» στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση; Θα μπορούσατε να καθίσετε ακίνητοι για ώρες με μόνη παρέα τον υπολογιστή;
Αν ναι, κι εφόσον είστε Αμερικανός πολίτης ή μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, μπορείτε να διαδραματίσετε το δικό σας ρόλο στο μέλλον

Χάνουμε τα παιδιά μας...

     Χάνουμε τα παιδιά μας!
     Και τα χάνουμε μπροστά στα μάτια μας, μέσα απ' τα χέρια μας!

     Όσοι έχουν παιδιά στην ηλικία των  είκοσι, εικοσιπέντε, τριάντα ετών, σε ηλικία δηλαδή που μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής του μέλλοντός τους, καταλαβαίνουν τί εννοώ..

Πολλαπλά οφέλη για την υγεία από το διάβασμα

 
 
Εκτός από την καλλιέργεια, τη σμίλευση της ψυχής μας και το άνοιγμα των οριζόντων μας, το διάβασμα προσφέρει και πολύ απτά οφέλη για την υγεία μας σύμφωνα με την επιστήμη.
1. Εκπαιδεύει τον εγκέφαλό μας
Ένα από τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων είναι ότι βοηθάει τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί σωστά. Το διάβασμα αποτελεί μια καλή άσκηση για το μυαλό και το νου μας. Μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο μας να εκτελεί όλες τις λειτουργίες του πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΖΩΗ

1Με αυτήν την συγκινητική πράξη τους ανέδειξαν το μεγαλείο της αλληλεγγύης στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης

Δύο καρκινοπαθείς με μυελογενή λευχαιμία πρόσφεραν συνολικά 30 χάπια (10 ο ένας και 20 ο άλλος) από την πανάκριβη θεραπεία τους, η οποία κοστίζει 2.000 ευρώ τον μήνα, σε ένα ανασφάλιστο 23χρονο παλικάρι, προκειμένου να κερδίσει ένα μήνα ζωή.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί οι πεταλούδες πίνουν τα δάκρυα της χελώνας;


Ακούγεται ποιητικό όμως είναι αληθινό. Οι πεταλούδες –και σπανιότερα οι μέλισσες- στον δυτικό Αμαζόνιο πετούν γύρω από τα κεφάλια των χελώνων για να πιούν τα δάκρυά τους.
Σύμφωνα με μελέτη του Δρ. Phil Torres από το ερευνητικό κέντρο Tambopata στο Περού, ο λόγος είναι ότι τα δάκρυα της χελώνας περιέχουν άλατα και κυρίως νάτριο, ένα σημαντικό μέταλλο, δυσεύρετο για τις πεταλούδες στην περιοχή.

Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Λυπάμαι αφάνταστα για το θάνατο του 34χρονου μουσικού από το Κερατσίνι. Το παρακράτος , έκανε καλά τη δουλειά του.
Την ώρα που οι απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται στο....
αποκορύφωμά τους, την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός από ένα ευρύ πολιτικό και κομματικό φάσμα κατεβαίνει στους δρόμους για να αντισταθεί στη λαίλαπα των απολύσεων και την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, κάποια "σαΐνια", δίνουν βορά το σώμα ενός νέου ανθρώπου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματά της

Αυτές είναι οι 25 ΦΡΑΣΕΙΣ που πρέπει οπωσδήποτε να πεις στη ζωή σου

Υπάρχουν κάποιες φράσεις που κάποιος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του...

Δεν είναι περίπλοκες, δεν είναι ποίηση, είναι όμως μικρές προτάσεις με μεγάλο νόημα.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο

 
Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία;
 Πιθανότατα λίγοι είναι αυτοί που θα δεχόντουσαν ή θα μπορούσαν να καταβάλουν 4.200 δολάρια για μια πίτσα ή 15.000 δολάρια για ένα και μόνο πεπόνι!

Στο Βέλγιο η έδρα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Τη μεταφορά της έδρας του από την Ελλάδα στο Βέλγιο αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, όπως ανακοίνωσε σήμερα στις αρμόδιες χρηματιστηριακές Αρχές....
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα διοικητικά συμβούλια της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» και της Viohalco S.Α. εταιρείας συμμετοχών, θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με έδρα το Βέλγιο αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω συγχώνευση της εταιρείας Viohalco S.A. με την εταιρία Compagnie Financière et de Développement Industriel S.A. με έδρα το Βέλγιο.

Να μην ξεχνάμε....Το μνημόνιο θα είναι εδώ μέχρι το 2060... !!!

Για να τελειώσουν τα παραμύθια ότι βγαίνουμε απ το μνημόνιο..
Να διαλυθούν οι μύθοι ότι, το μνημόνιο θα τελειώσει το 2014...
και όλα τα ψέματα που διαδίδουν τα πρασινογαλάζια παπαγαλάκια.
Το μνημόνιο θα είναι εδώ μέχρι το 2060, μιας και οι προβλέψεις του και οι μελέτες του μας δεσμεύουν και έχουν γίνει με χρονικό ορίζοντα το 2060...

Μυστικά του Σεπτέμβρη για να μην κρυολογήσεις τον χειμώνα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τις ιώσεις του χειμώνα; Οι περισσότεροι άνθρωποι θα απαντήσουν «μια τονωτική "ένεση" στο ανοσοποιητικό». Με ποιον τρόπο; Η επιστήμη ευτυχώς έχει μερικές απαντήσεις...
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική έρευνα έχει αποκαλύψει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι άμυνες του οργανισμού – και όσα μαθαίνουν οι επιστήμονες, οδηγούν σε πρακτικούς τρόπους που μας βοηθούν να μείνουμε υγιείς.

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ με "Ελληνικό γιαούρτι" ...Τουρκικής προέλευσης!!!

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες με πρωταγωνιστή τον Τούρκο που λανσάρει το «ελληνικό» γιαούρτι υπό την επωνυμία «Chobani».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, συνολικά 112 άνθρωποι έχουν προβεί σε έγγραφες καταγγελίες για το προϊόν καθώς όλοι τους αρρώστησαν μετά την κατανάλωσή του, σύμφωνα με το topnews.us.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Απόκοσμο ξενοδοχείο μέσα στα βράχια!

perierga.gr - Απόκοσμο ξενοδοχείο μέσα στα βράχια!
Η πρώτη εντύπωση που προκαλείται στον επισκέπτη του Cave Hotel στη Νότια Αφρική έχει να κάνει με τον θαυμασμό του τοπίου αλλά και με την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του πολυτελούς resort: Απόκοσμη ομορφιά της ερήμου και υψηλής ποιότητας διαμονή μέσα στα βράχια.

Δάκρυσαν οι “μαυροσκούφηδες” οταν είδαν τα παιδιά του δημοτικού να τους χειροκροτούν…

Στα χνάρια των Ικάρων οι αρματιστές, με επιδόσεις… καταδρομέων σε πραγματικές συνθήκες!
¨Ενας ακόμη ”Πυρπολητής” ο 7ος του 2013 από το πρωί σε εξέλιξη και ”Κύριος οίδε ” πόσοι ακόμη μέχρι το τέλος του έτους !
Σίγουρα πάντως εμείς που γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε οτι με μια διαταγή θα φορτωθούν,θα κινηθούν και θα αναλάβουν δράση οι ”Μαύροι των Τεθωρακισμένων” λες και ήτανε Καταδρομείς!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απαγορεύτηκε ο δημόσιος εορτασμός των Χριστουγέννων σε περιοχή του Βερολίνου

Πρόσφατα, απαγορεύτηκαν τα χριστιανικά σύμβολα κατά τον δημόσιο εορτασμό των Χριστουγέννων στη γερμανική πόλη του Solingen. Τώρα, ο ιός εξαπλώθηκε και στο Βερολίνο.
Παρακολουθείστε πως εξελίχτηκε η ιστορία και δείτε πως δουλεύει η αριστερά. Η πολυπολιτισμικότητα είναι το φυτώριο κάθε αντιχριστιανικής αριστερής κίνησης.
Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου - τουλάχιστον όσον αφορά τον εορτασμό σε δημόσιους χώρους. Τα Χριστούγεννα επιτρέπονται πλέον, μόνο στο σπίτι, έτσι ώστε να μην «τραυματίζονται» τα θρησκευτικά συναισθήματα των «άλλων».

Νεκρή γλώσσα ή νεκρή διδασκαλία;

Αν σου περιγράψουν την καθημερινή ζωή ενός άγνωστου που έζησε τον 19ο αιώνα δεν θα το βρεις και πολύ ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Αν μάθεις όμως ότι αυτός είναι ο προπάππος σου, αλλάζει το πράγμα! Θα αρχίσεις να ψάχνεις περισσότερα. Τα ασήμαντα θα αποκτούν άλλη διάσταση. Στις φωτογραφίες θα ψάχνεις να δεις αν του μοιάζεις.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

"Ηγέτης Σταθερός" στα ... πιστεύω του...


Τα πάντα για ένα ακόμα ψηφαλάκι...


  • Και στον αγιασμό πήγε ...
  • Και αγιάστηκε ...
  • Και χέρι φίλησε(;;;) ...

NA ΘΥΜΑΣΑΙ...

Μία ψυχολόγος περπατούσε ανάμεσα στο κοινό της όση ώρα τους μιλούσε για την διαχείριση του άγχους. Την στιγμή που ύψωσε ένα ποτήρι με νερό, όλοι σκέφτηκαν ότι θα έκανε την κλασική ερώτηση "είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο;".
Αντί για αυτό όμως, εκείνη, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της, έκανε την ερώτηση: "Πόσο βαρύ είναι ένα ποτήρι με νερό;"

Σαλμονέλα σε αλλαντικά εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση-απόσυρση έτοιμου αλλαντικού λόγω παρουσίας σαλμονέλας απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.
Πρόκειται για το προϊόν "Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ", με ημερομηνία ζύγισης 14-8-2013 και ημερομηνία λήξης 12-11-2013, το οποίο παράγεται από την εταιρεία ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΛΙΑΣ – ΛΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΕ, που εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ασθενής με ανεύρυσμα πέθανε μετά την άρνηση γιατρών να τον χειρουργήσουν


Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 72χρονος από τη Νέα Μανωλάδα την άρνηση των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να τον χειρουργήσουν.
nosokomaΕπικαλούμενοι το τέλος της εφημερίας οι αγγειοχειρούργοι αρνήθηκαν να δεχτούν και να χειρουργήσουν τον 72χρονο ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος»
Το πρωί της Τρίτης ο 72χρονος ένιωσε πόνο στην κοιλιακή χώρα και ζάλη. Οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί δήλωσαν ότι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Μια ξεχωριστή εκκλησία μέσα σε σπηλιά

perierga.gr - Μια ξεχωριστή εκκλησία μέσα σε σπηλιάΗ Μονή του St. Simon , επίσης γνωστή και ως «η εκκλησία του σπηλαίου» βρίσκεται στο βουνό Mokattam στη νοτιοανατολική πλευρά του Καΐρου της Αιγύπτου, σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως «σκουπιδότοπος » λόγω του μεγάλου αριθμού των ρακοσυλλεκτών (ή Zabbaleen) που ζουν εκεί Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με πλειοψηφία μουσουλμάνων μουσουλμανική πλειοψηφία αλλά η ομάδα των Zabbaleen είναι Κόπτες Χριστιανοί, τουλάχιστον στο 90%.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

H Μαρία Ρεπούση χαρακτήρισε τα αρχαία ελληνικά νεκρή γλώσσα όπως και τα λατινικά


Την κατάργηση των «νεκρών γλωσσών» αρχαίων και των λατινικών στα σχολεία ζήτησε η Ρεπούση πριν από λίγο στη Βουλή.
Μετά την κατάργηση των θρησκευτικών, πρόσφατα, (παλαιότερα είχε ζητήσει να ξαναγραφεί η ιστορία σχετικά με τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη), η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, ξαναχτύπησε…
Τώρα, πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι τα αρχαία ελληνικά θα πρέπει να είναι προαιρετικό μάθημα στα σχολεία και υποχρεωτικό μόνο για όσους μαθητές θέλουν να εισαχθούν σε φιλολογικές σχολές …!!!
Μάλιστα, η Μαρία Ρεπούση χαρακτήρισε τα αρχαία ελληνικά νεκρή γλώσσα όπως και τα λατινικά, όπως επίσης είπε, υποχρεώνοντας τον παριστάμενο Υπουργό Παιδείας να κοιτάξει πρώτα προς τον ουρανό ζητώντας σιωπηρά βοήθεια…(!) και της υπενθύμισε την διάρκεια της ελληνικής γλώσσας στους αιώνες και την ιστορία της…!

  Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/09/10/226566/

To Μέγαρο Μουσικής χρωστά περισσότερα από ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Γιατί δεν κλείνει;

Το θέμα που έχει αναδείξει και το antinews με συνεχή δημοσιεύματα (πχ Πουλήστε το Μέγαρο και στηρίξτε τα ΕΑΣ), επανέρχεται στην επικαιρότητα έπειτα από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, σε ερώτηση βουλευτών. 
Τα στοιχεία που δίνονται επιβεβαιώνουν δύο ακριβώς θέματα. Πρώτον ότι το Μέγαρο έχει χρεοκοπήσει και χρωστάει πολύ περισσότερα από την ΕΛΒΟ και τη ΛΑΡΚΟ μαζί που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο. Και δεύτερον ότι το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς πληρώνουμε τόσα χρόνια κακοδιοίκησης και ενδεχομένως και κακοδιαχείρισης, αλλά και της εμμονής των κυβερνήσεων να καλύπτουν τα θαλασσοδάνεια που πήραν οι διοικήσεις του Μεγάρου. 

Παιδικές χαρές στην εποχή της κρίσης

Έχω τέσσερα παιδιά και μένουμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα μεγάλα μου είχαν την τύχη να μεγαλώσουν σε παιδικές χαρές, αλάνες και πάρκα, σε άλλες περιοχές και άλλες εποχές της Θεσσαλονίκης. Τα μικρά μου κοντεύουν δύο χρονών και είναι αγρίμια. Οι ελεύθεροι χώροι, όπου μπορώ να τα κατεβάσω από το καροτσάκι ή να τα αφήσω από το χέρι, χωρίς να κινδυνεύουν από αυτοκίνητο ή μηχανάκι, είναι ελάχιστοι.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: Διαφήμιση μπύρας που συγκινεί

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: Διαφήμιση μπύρας που συγκινεί: Οι εμπνευστές της διαφήμισης μάρκας μπύρας που θα δείτε στην συνέχεια, δεν κινήθηκαν στα τετριμμένα: διασκέδαση, νύχτα, όμορφες γυναίκες!...

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό - Περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Περικοπών συνέχεια στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος. ΟΠερικοπών συνέχεια στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος. Οι κύριες συντάξεις, τα εφάπαξ, οι επικουρικές και γενικότερα οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων τίθενται και πάλι στην «προκρούστεια κλίνη», καθώς τα ελλείμματα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι εκτός ελέγχου, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της πρωτοφανούς ανεργίας.

Σαπίζουν τα υποβρύχια της μίζας...

Υποβρύχια της... ξηράς, που κόστισαν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και σαπίζουν πάνω σε υποστυλώματα.
Αυτή είναι η περιγραφή ενός μοναδικού παγκοσμίως φαινομένου, που συμβαίνει (που αλλού;) στην Ελλάδα του 2013. Με τη σκιά του Άκη Τσοχατζόπουλου πίσω από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό, τέσσερα υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας, που είναι σχεδόν έτοιμα και έχει ήδη καταβληθεί το 71% του συνολικού κόστους κατασκευής τους, σκουριάζουν και καταστρέφονται από την ακινησία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

ΗΠΑ: Χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να μείνουν στον πλανήτη Άρη



Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από 140 χώρες ζήτησαν να ενταχθούν στην ομάδα αυτών που θα αποτελέσουν ενδεχομένως τους πρώτους εποίκους στον πλανήτη Άρη, για ένα ταξίδι άνευ επιστροφής, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Mars One, η οποία έχει την πρωτοβουλία για το σχέδιο αυτό.
Συνολικά 202.586 άνθρωποι έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για να μετάσχουν ενδεχομένως σε αυτό το πρώτο κύμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ολλανδική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία κάλεσε φέτος το Απρίλιο όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητα για ένα ταξίδι επτά μηνών άνευ επιστροφής στον Άρη, το οποίο προβλέπεται να διοργανωθεί το 2023.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μια τρυφερή ιστορία ενός μικρού σπουργιτιού

perierga.gr - Η τρυφερή ιστορία ενός μικρού σπουργιτιού καρέ καρέ!Όλα ξεκίνησαν μετά από μια βροχερή νύχτα, όταν ένας Βρετανός βρήκε στο μπλακόνι του ένα μισοπεθαμένο πουλάκι, που φαινόταν νεογέννητο. Μόλις ανέπνεε, καθώς το ράμφος του ήταν γεμάτο μυρμήγκια, και ήταν εντελώς τυφλό. Το μάζεψε και το έβαλε σε ένα κουτί, όπου πέρασε την πρώτη του νύχτα.

Το πρωί μικρά τιτιβίσματα, σχεδόν άψυχα, ακουγόταν στο δωμάτιο, όταν ο φιλόζωος σκέφτηκε ότι το πτηνό την είχε γλιτώσει.

ΤΩΡΑ - Ένταση στην Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ-ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση στην ΘεσσαλονίκηΣε χρήση χημικών προχώρησαν οι αστυνομικοί καθώς συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια και πέτρες στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη...

Queensrÿche - Promised Land

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι άνθρωποι που σ' αγαπούν...

Οι άνθρωποι που σ' αγαπάνε, ποτέ δεν σε ξεχνάνε...
Ποτέ δεν σου γυρίζουν την πλάτη...
Ακόμη κι αν τους πληγώσεις
Ακόμη κι αν φύγεις από κοντά τους....
Πάντα σε περιμένουν...
Να σ' αγκαλιάσουν
Και να γιατρέψουν τις πληγές σου...
Πάντα είναι κοντά σου...
Όχι μόνο στις καλές στιγμές
Αλλά γίνονται οι φύλακες άγγελοι
Στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής σου...
Δεν αρκούνται να σε παρηγορούν
Αλλά προσπαθούν να προλάβουν το κάθε δάκρυ σου...
Χαίρονται με τη χαρά σου και λυπούνται με τη λύπη σου...
Γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου...
Αυτοί που ειλικρινά σε αγαπάνε...

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεργία: υπομονή ακόμη ...20 χρόνια!

Τουλάχιστον δύο δεκαετίες θα απαιτηθούν προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10% σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Εκτιμάται ότι οι όποιοες επενδύσεις γίνουν μεοσπρόθεσμα, θα δημιουργήσουν την επονομαζόμενη «άνεργη ανάπτυξη». 



Πίσω από τον παγωμένο καταρράκτη Minnehaha

Ο καταρράκτης Minnehaha είναι ένας καταρράκτης ύψους 16 μέτρων και βρίσκεται στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Σχηματίζεται κοντά στη συμβολή του Minnehaha Creek με τον ποταμό Μισσισσιππή, του οποίου είναι παραπόταμος.Το όνομά του σημαίνει "Γελαστό νερό" στη γλώσσα των ιθαγενών Lakota, της βόρειας Αμερικής. Είναι ένας συνηθισμένος καταρράκτης και δεν έχει κάτι που να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους τόσους που υπάρχουν στον πλανήτη

Νέοι σταθμοί διοδίων και αυξήσεις

Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «παγωμένους» αυτοκινητόδρομους αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Μαζί με αυτά όμως θα έρθουν και νέοι σταθμοί διοδίων, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται από τις σχετικές συμβάσεις.
Τουλάχιστον πέντε νέοι «μετωπικοί» σταθμοί διοδίων και εννέα «πλευρικοί», στα σημεία εισόδου των εθνικών οδών, πρόκειται να προστεθούν. Εως τα τέλη του 2012 οι τέσσερις κοινοπραξίες εισέπραξαν από την εκμετάλλευση των διοδίων συνολικά 811 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τρεις από αυτές έλαβαν αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων για τους σταθμούς διοδίων που δεν λειτούργησαν.